Fackförbund för receptarie

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Om man har gått treårig receptarieutbildning på universitet kan du arbeta som receptarie. Vanligaste arbetsgivarna är apotek eller läkemedelsföretag. Arbetar du på apotek är huvudsakligt arbete att ge kunder de läkemedel som läkaren skrivit recept på. Du skall också granska rimligheten i receptet. Kunder behöver också råd kring läkemedel och användning av dem, samt kompletterande produkter. Arbetar du däremot på ett läkemedelsföretag utför du tester och prövningar. Arbetar du som några få gör på myndigheter handlar arbetet om att kontrollera kvalitet på läkemedel, rådgivning och apotek. Som receptarie kan du vara anställd på en myndighet som tjänsteman inom offentlig sektor, eller som privatanställd tjänsteman. Fackförbund för tjänstemän är lämpligt för receptarier, inom den sektor du arbetar.

Lämpliga fackförbund

Snittlön receptarie

Snittlön Receptarier

  • Män 2019: 34400/mån
  • Kvinnor 2019: 34700/mån
  • Medel 2019: 34700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.