Fackförbund för tvätteriarbetare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Arbete på tvätteri innebär hantering av tvätt från privatpersoner, hotell eller sjukhus. Det kan vara små specialiserade tvätterier, exempelvis kemtvättar, som arbetar åt privatpersoner. Tvätteriet kan också vara industrialiserat och tvättar åt sjukhus och hotell. Arbetstiderna varierar från dagtid till skiftarbete. Utbildning ges i regel av arbetsgivaren. Du kan också vara egen företagare och driva ett mindre tvätteri själv. Kontakta fackförbunden om lön eller arbetsrättsliga frågor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tvätteriarbetare

Snittlön Maskinoperatörer, blekning, färgning och tvättning

  • Män 2019: 24100/mån
  • Kvinnor 2019: 25100/mån
  • Medel 2019: 24700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.