Fackförbund för renhållningsarbetare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

En renhållningsarbetare hantera sopor och avfall. Det kan vara borttransport av hushålls eller restaurang sopor, miljöfarligt avfall eller också arbete på avfallsanläggning eller kommunernas återvinningscentraler. Slamsugning kan också ingå. Renhållningsarbetare kan vara kommunalt eller privat anställda. Lastbilarna som används är utrustade med dataövervakning av turordning för hämtning, vikt med mera. Hämtning och tömning av containrar ingår också. Vid arbete på anläggning sorteras och förbränns avfallet. Arbetstiderna kan variera men oftast dagtid men skiftarbete kan förekomma på anläggningarna. Utbildning fås vanligtvis på arbetsplatsen. Körkort med C-behörighet krävs för arbete med avfallstransporter. Fackförbundet kan ge dig mer information om löner och arbetsrättsliga frågor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön renhållningsarbetare

Snittlön Renhållnings- och återvinningsarbetare

  • Män 2019: 27600/mån
  • Kvinnor 2019: 27000/mån
  • Medel 2019: 27600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.