Fackförbund för återvinningsarbetare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Återvinningsarbetaren sköter det dagliga i verksamheten kring en återvinningscentral. Dit kommer företag och privatpersoner med återvinningsbart skräp. Mycket av arbetet handlar om vägledning och kundkontakt. Vissa arbetar på demontering firmor dit större saker kommer som skall tas isär till mindre komponenter och sorteras innan återvinning. Vissa material är farliga för miljö och hälsa och kräver mer i hanteringen. Det finns både privata och offentliga arbetsgivare för återvinningsarbetare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön återvinningsarbetare

Snittlön Renhållnings- och återvinningsarbetare

  • Män 2019: 27600/mån
  • Kvinnor 2019: 27000/mån
  • Medel 2019: 27600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.