Fackförbund för återvinningsarbetare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har över 700 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Återvinningsarbetaren sköter det dagliga i verksamheten kring en återvinningscentral. Dit kommer företag och privatpersoner med återvinningsbart skräp. Mycket av arbetet handlar om vägledning och kundkontakt. Vissa arbetar på demontering firmor dit större saker kommer som skall tas isär till mindre komponenter och sorteras innan återvinning. Vissa material är farliga för miljö och hälsa och kräver mer i hanteringen. Det finns både privata och offentliga arbetsgivare för återvinningsarbetare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön återvinningsarbetare

Snittlön Renhållnings- och återvinningsarbetare

  • Män 2021: 29400/mån
  • Kvinnor 2021: 29200/mån
  • Medel 2021: 29400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.