Fackförbund för rättare inom jordbruk

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Till dig som har röntgenbiträde som yrkestitel har vi lyckats hitta 2 st lämpliga fackförbund. De flesta inom yrket väljer att bli medlem som kommunal – ett fackförbund som är stora inom vården och har kämpat för bättre förutsättningar på arbetsplatser sedan år 1910. Här nedanför kan du jämföra de olika facken och se vilket som passar dig bäst. Det är också viktigt att rådfråga på din arbetsplats ifall ditt val av fackförbund är att föredra.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En rättare är ett annat namn på förman inom jordbruksbranschen. Deras jobb är att planera och delta i arbetet på ett större jordbruk. Som rättare dirigerar man de andra arbetarna för att se till att jobbet utförs på ett korrekt sätt och utan att någon utsätts för onödig fara.

En förman som det vanligtvis kallas nu för tiden, hittar du även inom bland annat näringslivet, militär och på byggarbetsplatser. Det är inte ovanligt att man utnämner den arbetare med mest erfarenhet och kunskap till förman, då denna förväntas kunna ta ansvar för de andra arbetarna.

Utbildning

Kravet för att bli rättare är en treårig högskoleutbildning från SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.