Fackförbund för skådespelare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Arbetsmarknaden för skådespelare är relativt liten och den består av frilansarbete eller projektform. En del längre anställningar kan man få på teatern, operan eller på TV. Kortfattat kan man säga att skådespelaren gestaltar andra människors känslor och handlingar. Skådespelaren ingår i ett större team i produktionen av exempelvis teater. Regissörer, ljus, ljud, musiker med flera skall samverka med skådespelaren för att produkten skall bli så bra som möjligt. Mycket vanligt med oregelbundna arbetstider och visstidsanställningar i projekt. Därför kan arbetet var mycket intensivt under vissa perioder med övning och träning på dagtid och framförande på kvällstid och helger. För mer information kring arbetsvillkor vänder du dig till ett fackförbund för skådespelare, inom den sektor du arbetar. Television och teater kan exempelvis vara inom offentlig sektor, medan show och film kan vara privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön skådespelare

Snittlön Skådespelare

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: 37600/mån
  • Medel 2021: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.