Fackförbund för ljudtekniker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Ljudtekniker arbetar inom radio, TV, film och teater. Förutom att det krävs ett gott öra och musikalitet behöver man vara tekniskt intresserad. Mycket av arbetet handlar om att nå hög kvalitet på ljudet och det skall passa med produktionen i övrigt. Det är vanligt med kortare projektanställningar, många arbetar som frilansare. En del jobbar med liveljud på konserter, musikaler eller teater. Då är det mycket riggning och testning av ljud som skall göras. Andra arbetar som studiotekniker med produktion av film, TV och radio. Man samarbetar då med övriga i produktionen, regissörer, skådespelare, musiker med flera. Det är ovanligt med fasta arbetstider då man arbetar både kvällar och helger. Som ljudtekniker är man tjänsteman inom offentlig eller privat sektor, sök fackförbund inom det som passar den sektor du arbetar inom.

Lämpliga fackförbund

Snittlön ljudtekniker

Snittlön Ljus-, ljud och scentekniker

  • Män 2021: 33400/mån
  • Kvinnor 2021: 32100/mån
  • Medel 2021: 33200/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.