Fackförbund för ljudtekniker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Ljudtekniker arbetar inom radio, TV, film och teater. Förutom att det krävs ett gott öra och musikalitet behöver man vara tekniskt intresserad. Mycket av arbetet handlar om att nå hög kvalitet på ljudet och det skall passa med produktionen i övrigt. Det är vanligt med kortare projektanställningar, många arbetar som frilansare. En del jobbar med liveljud på konserter, musikaler eller teater. Då är det mycket riggning och testning av ljud som skall göras. Andra arbetar som studiotekniker med produktion av film, TV och radio. Man samarbetar då med övriga i produktionen, regissörer, skådespelare, musiker med flera. Det är ovanligt med fasta arbetstider då man arbetar både kvällar och helger. Som ljudtekniker är man tjänsteman inom offentlig eller privat sektor, sök fackförbund inom det som passar den sektor du arbetar inom.

Lämpliga fackförbund

Snittlön ljudtekniker

Snittlön Ljus-, ljud och scentekniker

  • Män 2019: 30100/mån
  • Kvinnor 2019: 29900/mån
  • Medel 2019: 30000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.