Fackförbund för verkstadssnickare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Verkstadssnickare är ett industritekniskt arbete. Gymnasial utbildning krävs. Man arbetar inom tillverkning och möbelindustri med att producera bland annat möbler, fönster och dörrar. Det finns möjlighet att utbilda sig till en högre kunskapsnivå och mer avancerade delar av arbetet genom fristående utbildningar. Mycket av arbetet är automatiserat och tekniskt eftersom inslaget av maskiner och styrning av dessa ökat, men handarbete är fortfarande stående inslag. Maskiner sköter svarvning, fräsning eller sågning, och inställning av dessa görs av Verkstadssnickare. Anställningen finns på både stora och små verkstäder, allt från koncerner till små familjebolag. Man kan ha ett rutinbetonat arbete eller ett med hög specialiseringsgrad. Verkstadssnickare har främst anställning inom privat tillverkningssektor, sök fackförbund därefter.

Lämpliga fackförbund

Snittlöner verkstadssnickare

Snittlön Maskinsnickare och maskinoperatörer, träindustri

  • Män 2019: 27200/mån
  • Kvinnor 2019: 29000/mån
  • Medel 2019: 27400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.