Fackförbund för verkstadssnickare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Verkstadssnickare är ett industritekniskt arbete. Gymnasial utbildning krävs. Man arbetar inom tillverkning och möbelindustri med att producera bland annat möbler, fönster och dörrar. Det finns möjlighet att utbilda sig till en högre kunskapsnivå och mer avancerade delar av arbetet genom fristående utbildningar. Mycket av arbetet är automatiserat och tekniskt eftersom inslaget av maskiner och styrning av dessa ökat, men handarbete är fortfarande stående inslag. Maskiner sköter svarvning, fräsning eller sågning, och inställning av dessa görs av Verkstadssnickare. Anställningen finns på både stora och små verkstäder, allt från koncerner till små familjebolag. Man kan ha ett rutinbetonat arbete eller ett med hög specialiseringsgrad. Verkstadssnickare har främst anställning inom privat tillverkningssektor, sök fackförbund därefter.

Lämpliga fackförbund

Snittlöner verkstadssnickare

Snittlön Maskinsnickare och maskinoperatörer, träindustri

  • Män 2021: 30200/mån
  • Kvinnor 2021: 30100/mån
  • Medel 2021: 30200/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.