Fackförbund för svetsare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Svetsarens anställning finns inom gruv, bygg, anläggning och verkstad. Behovet av svetsare finns också i olika former inom industri, exempelvis underhåll, reparation och service. Svetsningsjobb utförs på bland annat brobyggen, installationer av värmes och vattensystem samt i tillverkningsindustrin. Svårighetsgraden av svetsjobb kan variera och beroende på expertis och erfarenhet gör man allt mellan rutinbetonat arbete vid till exempel biltillverkning, och specialjobb av krävande arbeten som täta fogar av tryckkärl eller vätskesystem. Kunskap om material, främst metaller är essentiell. Anställningsformen är oftast inom privat sektor, flera arbetar som egenföretagare. Sök medlemskap i ett fackförbund beroende på anställningsform.

Lämpliga fackförbund

Snittlön svetsare

Snittlön Svetsare och gasskärare

  • Män 2019: 29500/mån
  • Kvinnor 2019: 26900/mån
  • Medel 2019: 29300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.