Fackförbund för svetsare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Svetsarens anställning finns inom gruv, bygg, anläggning och verkstad. Behovet av svetsare finns också i olika former inom industri, exempelvis underhåll, reparation och service. Svetsningsjobb utförs på bland annat brobyggen, installationer av värmes och vattensystem samt i tillverkningsindustrin. Svårighetsgraden av svetsjobb kan variera och beroende på expertis och erfarenhet gör man allt mellan rutinbetonat arbete vid till exempel biltillverkning, och specialjobb av krävande arbeten som täta fogar av tryckkärl eller vätskesystem. Kunskap om material, främst metaller är essentiell. Anställningsformen är oftast inom privat sektor, flera arbetar som egenföretagare. Sök medlemskap i ett fackförbund beroende på anställningsform.

Lämpliga fackförbund

Snittlön svetsare

Snittlön Svetsare och gasskärare

  • Män 2021: 32600/mån
  • Kvinnor 2021: 31000/mån
  • Medel 2021: 32600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.