Fackförbund för CNC operatör

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det krävs gymnasial utbildning för att arbeta som CNC-operatör, sedan gör man olika certifieringar för att vidareutveckla sig i yrket. Mycket av arbetet handlar om att styra och sköta någon form av avancerad maskin som utför exempelvis borrning, svarvning eller fräsning. Även provtagning, kvalitetskontroller och underhåll ingår, och är man avancerad även programmering och ritning. Detta sker i verkstadsmiljö i både små och stora bolag. Främst finns anställning i privata industribolag eller i mindre privatägda verkstadsbolag. En del är anställda på bemanningsföretag och blir uthyrda till verkstäder där behovet finns i perioder. Lön och ersättning varierar med hur avancerad man är och vilken certifieringsgrad man har.

Lämpliga fackförbund

IF Metall
Ledarna
SEKO

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.