Fackförbund för CNC operatör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Det krävs gymnasial utbildning för att arbeta som CNC-operatör, sedan gör man olika certifieringar för att vidareutveckla sig i yrket. Mycket av arbetet handlar om att styra och sköta någon form av avancerad maskin som utför exempelvis borrning, svarvning eller fräsning. Även provtagning, kvalitetskontroller och underhåll ingår, och är man avancerad även programmering och ritning. Detta sker i verkstadsmiljö i både små och stora bolag. Främst finns anställning i privata industribolag eller i mindre privatägda verkstadsbolag. En del är anställda på bemanningsföretag och blir uthyrda till verkstäder där behovet finns i perioder. Lön och ersättning varierar med hur avancerad man är och vilken certifieringsgrad man har.

Lämpliga fackförbund

IF Metall
Ledarna
SEKO

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.