Facket för Konditor

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Konditorn arbetar på stora eller små bagerier eller konditorier. Arbetsuppgifterna är ofta bakverk som kakor, tårtor och bakelser men konditorn kan också arbeta med brödbakning. I yrket ingår ansvar för vad bakverken innehåller, inköp och planering. På stora industribagerier förekommer vanligtvis nattarbete eller skiftarbete. På mindre bagerier är det vanligt med arbete tidigt på morgonen. Utbildning finns inom gymnasieskolan inom restaurang och livsmedelsprogrammet. Påbyggnadsutbildning finns att få. En konditor kan avlägga gesäll eller mästarexamen.

Lämpliga fackförbund

Hotell- och Restaurangfacket

Snittlön konditor

Snittlön Bagare och konditorer

  • Män 2019: 26400/mån
  • Kvinnor 2019: 24300/mån
  • Medel 2019: 25500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.