Fackförbund för Flygvärdinna

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Flygvärdinnan ingår i kabinpersonalen på ett flygplan och arbetar åt ett flygbolag. Flygvärdinnan/värden ansvarar tillsamman med övrig kabinpersonal för passagerarnas bekvämlighet och säkerhet under en flygning. Under en flygning kan mat serveras och ibland förekommer försäljning av varor. Arbetet på ett större flygplan kan ledas av en kabinchef. Arbetstiderna är oregelbundna. Flygningar kan ske dygnet runt alla dagar i veckan. Flygbolagen rekryterar sin personal och ger utbildning. Grundkravet brukar vara en gymnasieutbildning. För mer information kan man vända sig till flygbolagen eller fackförbundet Unionen.

Lämpliga fackförbund

Hotell- och Restauranfacket

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.