Fackförbund för Flygvärdinna

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Flygvärdinnan ingår i kabinpersonalen på ett flygplan och arbetar åt ett flygbolag. Flygvärdinnan/värden ansvarar tillsamman med övrig kabinpersonal för passagerarnas bekvämlighet och säkerhet under en flygning. Under en flygning kan mat serveras och ibland förekommer försäljning av varor. Arbetet på ett större flygplan kan ledas av en kabinchef. Arbetstiderna är oregelbundna. Flygningar kan ske dygnet runt alla dagar i veckan. Flygbolagen rekryterar sin personal och ger utbildning. Grundkravet brukar vara en gymnasieutbildning. För mer information kan man vända sig till flygbolagen eller fackförbundet Unionen.

Lämpliga fackförbund

Hotell- och Restauranfacket

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.