Fackförbund för bartender

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

En bartender arbetar på restauranger, pubar, hotell och nattklubbar. Bartendern serverar drycker (alkoholhaltiga eller alkoholfria) över bardisken och tar betalt. Barområdet är arbetsplatsen och man ser till att det är god ordning, rent och snyggt. Bartendern ska kunna svara på frågor om dryckernas innehåll och ge råd om bästa val. Ibland serveras lättare mat i baren. En bartender arbetar ofta kvällstid. Det finns olika möjligheter för den som vill arbeta som bartender. Utbildning finns inom gymnasieskolans restaurang och livsmedelsprogram men även arbetsmarknadsutbildningar finns. Saknar man utbildning men har erfarenhet kan man få sina kunskaper utvärderade.

Lämpliga fackförbund

Hotell- och Restauranfacket

Snittlön bartender

Snittlön Bartendrar

  • Män 2019: 25100/mån
  • Kvinnor 2019: 21900/mån
  • Medel 2019: 23500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.