Fackförbund för smed

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Smed är ett begrepp som täcker in flera olika yrken. En modern benämning är stålbyggare. Stålbyggare är verksamma inom större projekt inom konstruktion, till exempel brobyggen, fastighetskonstruktioner, stålverk eller plåtslagerier. Dessa är oftast anställda inom privat sektor på stora arbetsgivare. Smed däremot är benämning på mindre verksamheter, oftast egenföretagare. Arbetsmiljön är ofta bullrig och på stora byggarbetsplatser eller verkstäder. Fackförbund för smed eller stålarbetare är inom privat industri eller egen företagare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön smed

Snittlön Smeder

  • Män 2019: 30300/mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: 30200/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.