Fackförbund för florist

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Gröna fingrar och känsla för färg och form har du som arbetar som florist. Även kännedom kring blommor, växter och deras betingelser är viktigt. Uppsättningar av blomsterarrangemang till festligheter eller formella tillställningar, såväl som enstaka snittbuketter är det vanligaste momenten i de flesta florister arbete. Även stora handelsträdgårdar eller blomsterhandlare anställer florister, och nästan är det uteslutande inom privat sektor i handeln. Det krävs ingen akademisk utbildning, man avlägger istället gesällprov efter avslutat utbildning. Kolla vilket kollektivavtal som gäller på din arbetsplats och hör dig för kring fackförbund för florister.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.