Fackförbund för florist

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Gröna fingrar och känsla för färg och form har du som arbetar som florist. Även kännedom kring blommor, växter och deras betingelser är viktigt. Uppsättningar av blomsterarrangemang till festligheter eller formella tillställningar, såväl som enstaka snittbuketter är det vanligaste momenten i de flesta florister arbete. Även stora handelsträdgårdar eller blomsterhandlare anställer florister, och nästan är det uteslutande inom privat sektor i handeln. Det krävs ingen akademisk utbildning, man avlägger istället gesällprov efter avslutat utbildning. Kolla vilket kollektivavtal som gäller på din arbetsplats och hör dig för kring fackförbund för florister.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.