Fackförbund för bokbindare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Som i många hantverksyrken kan man ha olika formell färdighet inom yrket i form av gesällbrev eller mästerbrev. Förr utfördes arbetet förhand men idag är marknaden för handbundna böcker. Arbetet består idag till största delen av automatiserade maskinella processer. Bokbindarna tar fram alla typer av trycksaker, som till exempel, böcker, tidskrifter, broschyrer eller häften. De flesta arbetar på tryckerier i varierande storlek, men det finns också rena bokbinderier som inte trycker själva innehållet. Bokbindare kan söka fackförbund inom privat sektor för arbetare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön bokbindare

Snittlön Bokbindare m.fl.

  • Män 2021: 29600/mån
  • Kvinnor 2021: 30900/mån
  • Medel 2021: 30000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.