Fackförbund för arkeolog

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Genom en treårig akademisk utbildning med huvudinriktning arkeologi blir man arkeolog. Som arkeolog gör man utgrävningar och efterforskningar, katalogiserar och bedömer fynd. För att kunna värdera och sätta arkeologiska fynd i sammanhang behöver man bred och djup historisk kunskap. Dessutom behövs praktiska kunskaper i hur man tar fram och förvaltar de fynd som görs. En del arkeologer arbetar vid museer eller vid riksantikvariatet. Således är det vanligast att man som arkeolog är statligt anställd tjänsteman med kollektivavtal.

Lämpliga fackförbund

Snittlön arkeolog

Snittlön Arkeologer och specialister inom humaniora m.m.

  • Män 2021: 43600/mån
  • Kvinnor 2021: 41900/mån
  • Medel 2021: 42800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.