Fackförbund för bilmekaniker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Bilmekaniker är ett yrke som förändrats mycket det senaste årtionden, i takt med att biltillverkningen blivit mer avancerad med mer avancerade komponenter har bilmekanikerns arbete blivit mer och mer digitalt och tekniktungt. Man arbetar med felsökning, reparation och service av fordon, inte bara bilar. Stor del kundkontakt ingår i arbetet, specialistinriktningar mot exempelvis svetsning eller glas finns. Kunskaper inom avancerad elektronik är ett krav. Anställning har man på en bilverkstad, en biltillverkare eller kanske bilbesiktningen. Anställningen klassas som arbetare inom privat sektor, så hitta ett medlemskap inom denna sektor om du är bilmekaniker.

Lämpliga fackförbund

Snittlön bilmekaniker

Snittlön Motorfordonsmekaniker och fordonsreparatörer

  • Män 2021: 31500/mån
  • Kvinnor 2021: 26900/mån
  • Medel 2021: 31400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.