Fackförbund för billackerare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

En bra grund för yrket är gymnasieutbildning med inriktning karosseri och lackering. Anställning finns både inom bilindustrins nytillverkning på stora fabriker, och på mindre företag som verkstäder. På stora biltillverkare är det stordrift och rutinbetonat arbete, och det är vanligt med skiftarbete. På mindre verkstäder och firmor är arbetet mer varierat och specialiserat. Främst arbetar man med skadade bilar, krockskador, repor och rostskador. Man kan satsa på en specialisering på visst område. Arbetsmiljön skall vara ren och mycket viktigt med skyddsutrustning mot de ämnen som kan vara skadliga i produkterna man använder. Lämpligt fackförbund för billackerare beror på vilket kollektivavtal och arbetsgivare du har.

Lämpliga fackförbund

Snittlön billackerare

Snittlön Lackerare och industrimålare

  • Män 2019: 29200/mån
  • Kvinnor 2019: 24100/mån
  • Medel 2019: 28700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.