Fackförbund för billackerare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

En bra grund för yrket är gymnasieutbildning med inriktning karosseri och lackering. Anställning finns både inom bilindustrins nytillverkning på stora fabriker, och på mindre företag som verkstäder. På stora biltillverkare är det stordrift och rutinbetonat arbete, och det är vanligt med skiftarbete. På mindre verkstäder och firmor är arbetet mer varierat och specialiserat. Främst arbetar man med skadade bilar, krockskador, repor och rostskador. Man kan satsa på en specialisering på visst område. Arbetsmiljön skall vara ren och mycket viktigt med skyddsutrustning mot de ämnen som kan vara skadliga i produkterna man använder. Lämpligt fackförbund för billackerare beror på vilket kollektivavtal och arbetsgivare du har.

Lämpliga fackförbund

Snittlön billackerare

Snittlön Lackerare och industrimålare

  • Män 2021: 29900/mån
  • Kvinnor 2021: 27400/mån
  • Medel 2021: 29700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.