Fackförbund för båtbyggare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Båtbyggare är ett gammalt hantverk som numer har automatiserats en hel del både vad gäller verktyg och konstruktion. Kunskap inom konstruktion, elteknik, materiallära, träteknik, plastteknik, finsnickeri, elinstallationer, motorteknik och någon grad av estetisk läggning är bra inom yrket. Båtbyggare finns inom allt från fritidsbåtar till stora tankers och varv. Precis som andra hantverk finns grader av formell kuskap, gesällbrev och mästerbrev till exempel. Också graden av specialisering varierar från generalist på småbåtsvarv till smalare specialister på stora båtproducenter. En del faror ligger i de material som används, plaster, lacker, lösningsmedel och materialdamm, och miljön som arbetet görs i kan vara riskfylld. Båtbyggare är verksamma inom privat sektor både på stora arbetsgivare och små arbetsgivare.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.