Fackförbund för båtbyggare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Båtbyggare är ett gammalt hantverk som numer har automatiserats en hel del både vad gäller verktyg och konstruktion. Kunskap inom konstruktion, elteknik, materiallära, träteknik, plastteknik, finsnickeri, elinstallationer, motorteknik och någon grad av estetisk läggning är bra inom yrket. Båtbyggare finns inom allt från fritidsbåtar till stora tankers och varv. Precis som andra hantverk finns grader av formell kuskap, gesällbrev och mästerbrev till exempel. Också graden av specialisering varierar från generalist på småbåtsvarv till smalare specialister på stora båtproducenter. En del faror ligger i de material som används, plaster, lacker, lösningsmedel och materialdamm, och miljön som arbetet görs i kan vara riskfylld. Båtbyggare är verksamma inom privat sektor både på stora arbetsgivare och små arbetsgivare.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.