Fackförbund för automationstekniker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Tekniker inom automation

Jobbar du som automationstekniker har du en gymnasieutbildning och kanske en yrkesutbildning från yrkeshögskolan. I korthet sysslar du med underhåll och installation av automatiska anläggningar och processer. Mycket var jobbet handlar om felsökningar och avancerade mätningar. Vissa deltar i projekt gällande utveckling och installation av nya processer och anläggningar, då i samarbete med andra experter inom olika områden. Troligtvis är du anställd på ett privatägt företag, stort som smått. Det är vanligt med skiftarbete, och arbetsmiljön är god i jämförelse med andra jobb inom industrin.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.