Fackförbund för automationstekniker

Tips!

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Tekniker inom automation

Jobbar du som automationstekniker har du en gymnasieutbildning och kanske en yrkesutbildning från yrkeshögskolan. I korthet sysslar du med underhåll och installation av automatiska anläggningar och processer. Mycket var jobbet handlar om felsökningar och avancerade mätningar. Vissa deltar i projekt gällande utveckling och installation av nya processer och anläggningar, då i samarbete med andra experter inom olika områden. Troligtvis är du anställd på ett privatägt företag, stort som smått. Det är vanligt med skiftarbete, och arbetsmiljön är god i jämförelse med andra jobb inom industrin.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Som vi nämner ovan...

Kika gärna in Unionen.se och se om det går att bli medlem i Sveriges största fackförbund med ditt yrke.