Fackförbund för stenmontör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

En stenmontör arbetar med golvytor, fasader, stentrappor med mera. Anställningen kan vara hos specialiserade mindre företag. Olika stenmaterial används som granit, marmor och skiffer med mera. En stenmontörs arbetsresultat syns ofta i offentliga miljöer och bidrar till helhetsintrycket av en byggnad. Kunskap om stenens egenskaper, utseende och användningsområden är viktigt. Stenarna eller stenskivorna ska hanteras, sågas till med vattensåg och monteras. Det är ett tungt arbete men hjälpmedel finns. Arbetstiden är vanligtvis dagtid. Stenmontören arbetar inomhus eller utomhus, ensam eller i lag med andra. Resor kan förekomma då arbetsplatserna kan variera. Utbildning kan fås genom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Därefter följer lärlingstid hos ett företag. Efter ca 2,5 år får man sitt yrkesbevis.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.