Fackförbund för snickare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Snickare, eller träarbetare, arbetar vanligtvis med snickerier i trä och med hela stomverk , väggar och tak, vid husbyggen. Man arbetar också med formar för gjutning med betong. Vidare arbetar snickare med montering av inredning, skåp, dörrar och fönster till exempel. Snickare behövs över allt där träarbete förekommer till exempel också vid brobyggen. Det är den största yrkesgruppen inom byggbranschen. Snickare är vanligtvis anställda av byggföretag. Arbetstiderna är normalt dagtid men även tillfälliga skiftarbeten kan förekomma beroende på byggnation. Arbetsplatserna varierar med byggproduktionerna, resor kan förekomma. Snickare arbetar både utomhus och inomhus och ofta i samarbete med andra som till exempel betongarbetare. Utbildning finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Därefter behöver man en lärlingstid på ca 2,5 år innan man får sitt yrkesbevis.

Lämpliga fackförbund

Snittlön snickare

Snittlön Träarbetare, snickare m.fl.

  • Män 2019: 32700/mån
  • Kvinnor 2019: 29900/mån
  • Medel 2019: 32700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.