Fackförbund för plattsättare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Plattsättare arbetar med olika material för att täcka ytor som väggar och tak. Det kan vara kakel, mosaik, klinker med mera. Ofta är det renoveringsarbeten men också vid nybyggen behövs plattsättare. Som plattsättare är man vanligen anställd i ett mindre specialiserat företag för plattsättning. Man kan också vara egen företagare eller anställd hos ett byggföretag. Uppgiften är att med ett grundligt förarbete där planering och mätningar ingår, täcka ytor med kakel, klinker eller annat. i våtrum krävs särskilt arbete och noggrannhet. Kunskaper om de olika materialens egenskaper är viktigt för ett bra resultat. Arbetstiden är oftast dagtid. Arbetsplatsen och arbetsmiljöerna kan variera från trånga utrymmen som badrum till stora lokaler. Arbetet sker vanligen inomhus. Utbildning finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Därefter följer ca 1,5 år som lärling på en arbetsplats innan man får sitt yrkesbevis.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.