Fackförbund kranförare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Kranförare arbetar med styrning av kranar och andra lyfthjälpmedel. Kranarbete utförs på byggarbetsplatser och i hamnar men även i industrilokaler och hos transportföretag. Kranstorlekarna varierar beroende på vad som ska lyftas. Det finns både fasta och mobila kranverk. Kranförare är anställda av privata byggföretag, privata industrier eller i hamnar. Kranförare kan också vara egen företagare. Säkerhetstänkandet är viktigt. Kranarbete utförs ofta i samarbete med andra till exempel byggarbetare eller hamnarbetare. Arbetstiderna kan variera beroende på arbetsplats. Är man mobil kranförare kan man behöva resa mer än en fast anställd kranförare i hamnen eller inom industrin. Kranförare utför ofta sitt arbete på hög höjd. C -körkort är ett krav för mobila kranförare. Utbildning för kranförare ges ofta av arbetsgivaren eller av annat företag. Det ingår som regel både praktik och teori i lärlingsutbildningen som kan ta upp till 2,5 år.

Lämpliga fackförbund

Snittlön kranförare

Snittlön Kranförare m.fl.

  • Män 2021: 35700/mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: 35500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.