Fackförbund för inredningssnickare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Inredningssnickare och även möbelsnickare arbetar med tillverkning av möbler och inredningar. Ofta är man anställd på mindre företag eller har ett eget företag. Verkstaden som inredningssnickare arbetar på är utrustad med specialverktyg. Uppdragen kommer från till exempel hotell, offentliga miljöer och verksamheter men även från privatpersoner. Det kan gälla nyproduktion eller renovering av äldre inredning eller möbler. Möbeltillverkning kan göras i mindre serier, på beställning eller efter eget utförande. Kunskap om de olika träslagens kvaliteter och egenskaper är viktigt. Ofta är snickaren med vid montering eller installation vilket kan innebära längre eller kortare resor. Utbildning finns inom gymnasieskolans hantverksprogram (finsnickeri). Möbelsnickare kan erhålla gesäll eller mästarbrev efter prövning.

Lämpliga fackförbund

Snittlön inredningssnickare

Snittlön Fin-, inrednings- och möbelsnickare

  • Män 2019: 28200/mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: 28100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.