Fackförbund för håltagare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Håltagare arbetar med att ta hål i hårda och fasta material som betong, cement, tegel och sten. Anledningen till att håltagning behövs kan vara att göra väg för elinstallationer eller rörinstallationer. Verktygen och materialet som används är ofta teknisk avancerade och består av borrar för olika material till exempel diamantborr och olika typer av specialsågar. Framför allt vid ombyggnationer av lokaler och hus anlitas håltagare. Håltagare arbetar ofta i små specialiserade företag. Man kan också vara egen företagare. Arbetsmiljöerna kan vara olika byggarbetsplatser, ofta jobbar man åt större byggföretag. Utbildningen finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Efter en lärlingsperiod kan man få sitt yrkesbevis. B-körkort är en merit.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.