Fackförbund för golvläggare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

En golvläggare arbetar med golvläggning. Olika material kan användas bland annat trä och plast och materialen kräver olika arbetssätt. Våtrum till exempel kräver särskilda material och arbetssätt. I golvläggning ingår också underarbetet som är viktigt innan ytmaterialet läggs på. Golvläggare arbetar vanligtvis hos mindre företag som är specialiserade på golv. Arbetstiderna är ofta dagtid och arbetet utförs inomhus. Arbetsplatsen kan variera. Det kan vara i privata lokaler och bostäder, offentliga miljöer och det kan vara nybyggen eller renovering av äldre lokaler. Arbetet kräver god fysik då golvläggning innebär att man arbetar knästående. Förekommer också tunga lyft vid hantering av golvmaterial. Utbildning finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. B-körkort är en merit.

Lämpliga fackförbund

Snittlön golvläggare

Snittlön Golvläggare

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.