Fackförbund för anläggningsarbetare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Anläggningsarbetare kallas den som arbetar med anläggning av till exempel vägar, parker, och trädgårdar. Vid vägarbete krävs bland annat att vägräcken och vägskyltar ska sättas upp. Trädgårdsarbete innebär jobb med yttre miljön i städer och bostadsområden, i parker med mera. Anläggningsarbetare är ofta anställda av privata byggföretag eller inom kommunal verksamhet. Specialisering finns inom asfaltsläggning och anläggningsdykning. Se dessa yrken. Arbetstiderna är för det mesta dagtid och kan innebära kortare eller längre resor till arbetsplatserna. Jobben utförs utomhus. Det kan ingå tunga fysiska aktiviteter och god fysik krävs. Utbildning finns inom gymnasieskolan i bygg och anläggningsprogrammet. B-körkort är ofta ett krav.

Lämpliga fackförbund

Kommunal – Mest lämpligt till ditt yrke!

Fackförbundet ST
IF Metall
SEKO
Trafik & Järnväg

Snittlön anläggningsarbetare

Snittlön Anläggningsarbetare

  • Män 2021: 33600/mån
  • Kvinnor 2021: 30200/mån
  • Medel 2021: 33500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.