Fackförbund för anläggningsarbetare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Anläggningsarbetare kallas den som arbetar med anläggning av till exempel vägar, parker, och trädgårdar. Vid vägarbete krävs bland annat att vägräcken och vägskyltar ska sättas upp. Trädgårdsarbete innebär jobb med yttre miljön i städer och bostadsområden, i parker med mera. Anläggningsarbetare är ofta anställda av privata byggföretag eller inom kommunal verksamhet. Specialisering finns inom asfaltsläggning och anläggningsdykning. Se dessa yrken. Arbetstiderna är för det mesta dagtid och kan innebära kortare eller längre resor till arbetsplatserna. Jobben utförs utomhus. Det kan ingå tunga fysiska aktiviteter och god fysik krävs. Utbildning finns inom gymnasieskolan i bygg och anläggningsprogrammet. B-körkort är ofta ett krav.

Lämpliga fackförbund

Fackförbundet ST
IF Metall
Kommunal
SEKO
Trafik & Järnväg

Snittlön anläggningsarbetare

Snittlön Anläggningsarbetare

  • Män 2021: 33600/mån
  • Kvinnor 2021: 30200/mån
  • Medel 2021: 33500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.