Fackförbund för banarbetare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

I vårt register över lämpliga fackförbund har vi hittat 3 stycken fackförbund som du kan ansluta dig till ifall du arbetar som banarbetare eller bantekniker. De vanligaste facken som andra i yrket väljer är kommunal eller Seko. De är två stycken populära och seriösa fackförbund som kommer kämpa för dina rättigheter på arbetsplatsen.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
    • 500 000 stycken medlemmar
    • Offentlig- och privat sektor
    • Inkomstförsäkring ingår
    • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
    • Ett fackförbund för arbetare
    • Har ingen egen a-kassa
    • Krånglig hemsida
    • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Seko logga
3.5 out of 5.0 stars
    • 110 000 stycken medlemmar
    • Femte största förbundet i LO
    • 50 kr/mån första 6 månader
    • Finns i nio branscher

Medlemsavgift

50 – 370 kr/mån

A-kassa

148 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

En banarbetare eller bantekniker är en person som arbetar med underhåll och skötsel av järnvägar, spårvägar och tunnelbanor. Andra arbetsuppgifter kan inkludera nybyggnation. Bland de allra vanligaste uppgifterna har du däremot rensning av snö och vegetation, byte av växel och räls och olika spårjusteringar.

En banarbetare kan också syfta på en person som arbetar med att underhålla och sköta om trav- och galoppbanor. Det kan gälla saker som att underhålla själva banan, klippa gräset, laga stängsel, reparera fönster och så vidare.

Utbildning

För en bantekniker så krävs en grundläggande gymnasieutbildning på bygg- och anläggningsprogrammet samt eftergymnasial utbildning inom banteknik samt B-körkort. För banarbetare på trav- och galoppbanor så krävs ingen särskild utbildning.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.