Fackförbund för gymnasielärare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Är du utbildad gymnasielärare har du läst en femårig akademisk utbildning. Grovt indelas gymnasielärare i dem som arbetar med allmänna ämnen och de som arbetar med yrkesämnen. I huvudsak utbildar man ungdomar mellan 15 och 19, även om man visserligen också kan vara gymnasielärare på vuxenutbildning. Man är ansvarig för planering, utförande och uppföljning av lektioner och läroplan. Dessutom är det många lärare som handleder lärarstudenter. Som lärare kan man vara anställd i kommunen eller på friskolan. Då det skiljer sig lite i villkor är viktigt att söka rätt typ av fackförbund för lärare beroende på vilken arbetsgivare du har. Lärare har så kallad ferieanställning, vilket betyder att när eleverna har lov har också läraren ledigt, men har själv stort ansvar i att kompetensutveckla.

Lämpliga fackförbund

Snittlön gymnasielärare

Snittlön Gymnasielärare

  • Män 2021: 39400/mån
  • Kvinnor 2021: 39500/mån
  • Medel 2021: 39500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.