Fackförbund för psykolog

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Psykologyrket kräver legitimering efter en femårig universitetsutbildning. I korthet består arbetet som psykolog i att diagnosticera, utreda och behandla människor med psykologiska sjukdomar och de problem som kommer därav. Också stressrelaterade sjukdomar har blivit vanligare inslag i psykologens arbete. Framförallt psykoterapeuter arbetar med sådana frågor. Då är det fråga om rådgivning till patienter och att stödja dem. En del psykologer arbetar med organisationsutveckling och hur förändring påverkar till exempel en kultur på ett företag. Psykologer jobbar både i den privat och offentliga sektorn, och lämpligt fackförbund för psykologer kan vara fler olika.

Lämpliga fackförbund

Snittlön psykolog

Snittlön Psykologer

  • Män 2019: 40900/mån
  • Kvinnor 2019: 41100/mån
  • Medel 2019: 41000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.