Fackförbund för psykolog

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Psykologyrket kräver legitimering efter en femårig universitetsutbildning. I korthet består arbetet som psykolog i att diagnosticera, utreda och behandla människor med psykologiska sjukdomar och de problem som kommer därav. Också stressrelaterade sjukdomar har blivit vanligare inslag i psykologens arbete. Framförallt psykoterapeuter arbetar med sådana frågor. Då är det fråga om rådgivning till patienter och att stödja dem. En del psykologer arbetar med organisationsutveckling och hur förändring påverkar till exempel en kultur på ett företag. Psykologer jobbar både i den privat och offentliga sektorn, och lämpligt fackförbund för psykologer kan vara fler olika.

Lämpliga fackförbund

Snittlön psykolog

Snittlön Psykologer

  • Män 2021: 42800/mån
  • Kvinnor 2021: 42800/mån
  • Medel 2021: 42800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.