Fackförbund för väktare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Väktare eller med ett annat ord ordningsvakter är oftast anställda på bevakningsföretag där man sedan blir placerad på uppdrag. Arbetet går ut på att upprätthålla ordning, förebygga brott och skador och olyckor. Vanliga arbetsplatser är torg, köpcentrum eller nattklubbslivet. Kort sagt där människor samlas. Men också där särskilda verksamheter eller personer behöver skydd, det kan vara företag med värdefulla lager. Väktarutbildningen ger möjlighet att inrikta sig på till exempel personskydd eller skydd av värdetransporter. Anställning har man som sagt oftast på ett bevakningsföretag där man uppbär sin lön och andra förmåner, sedan utför man arbetet på en eller flera kunder. I vissa fall är man anställd direkt av ett företag och sköter dess säkerhet. Nästan uteslutande är man anställd inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön väktare

Snittlön Väktare och ordningsvakter

  • Män 2019: 27700/mån
  • Kvinnor 2019: 27000/mån
  • Medel 2019: 27500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.