Fackförbund för polis

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Polisen är den myndighet som bevarar lag och ordning i samhället. Poliser är uteslutande anställda på Polismyndigheten och arbetar på poliskontor runt om i Sverige. Polisen skapar trygghet och ordning i samhället så att nationen kan fungera. Genom att bekämpa brottslighet upprätthålls Sverige lag. huvudsakligt fokus är på att bekämpa vardagsbrottslighet, som inbrott, fortkörning, misshandel eller skadegörelse. Det finns också en stor ingripande verksamhet som agerar på samtal från allmänheten till 112. Det finns många olika roller inom polisväsendet. Spanare, utredare, kriminalare kan vara roller, eller att arbeta inom underrättelse eller som tekniker. Andra möjligheter finns inom säkerhetspolisen eller nationella insatsstyrkan. Polis blir man efter avslutad polisutbildning som omfattar 2,5 års studier på någon av landets polishögskolor. Sedan börjar man normalt med yttre tjänst.

Lämpliga fackförbund

Snittlön polis

Snittlön Poliser

  • Män 2021: 37300/mån
  • Kvinnor 2021: 37200/mån
  • Medel 2021: 37300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.