Fackförbund för polis

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Polisen är den myndighet som bevarar lag och ordning i samhället. Poliser är uteslutande anställda på Polismyndigheten och arbetar på poliskontor runt om i Sverige. Polisen skapar trygghet och ordning i samhället så att nationen kan fungera. Genom att bekämpa brottslighet upprätthålls Sverige lag. huvudsakligt fokus är på att bekämpa vardagsbrottslighet, som inbrott, fortkörning, misshandel eller skadegörelse. Det finns också en stor ingripande verksamhet som agerar på samtal från allmänheten till 112. Det finns många olika roller inom polisväsendet. Spanare, utredare, kriminalare kan vara roller, eller att arbeta inom underrättelse eller som tekniker. Andra möjligheter finns inom säkerhetspolisen eller nationella insatsstyrkan. Polis blir man efter avslutad polisutbildning som omfattar 2,5 års studier på någon av landets polishögskolor. Sedan börjar man normalt med yttre tjänst.

Lämpliga fackförbund

Snittlön polis

Snittlön Poliser

  • Män 2019: 33900/mån
  • Kvinnor 2019: 33200/mån
  • Medel 2019: 33700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.