Fackförbund för kriminalvårdare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

På kriminalvårdsanstalter arbetar kriminalvårdare med de människor som avtjänar straff för brott. Man ser till dem och ser till att de aktiveras, och att de får den vård och stöd de behöver. Genom samtal och rådgivning försöker man få de intagna att reflektera över sin situation, och bryta exempelvis missbruksmönster. Utbildning sker alltid de första 20 veckorna på arbetet när man är nyanställd kriminalvårdare. Man har betalt under tiden. Normalt krävs endast gymnasieutbildning men det är meriterande med språkkunskaper och vidare studier mot till exempel socialt arbete, psykologi eller andra humanistiska ämnen.

Lämpliga fackförbund

Snittlön kriminalvårdare

Snittlön Kriminalvårdare

  • Män 2019: 26900/mån
  • Kvinnor 2019: 26100/mån
  • Medel 2019: 26600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.