Fackförbund för kriminalvårdare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

På kriminalvårdsanstalter arbetar kriminalvårdare med de människor som avtjänar straff för brott. Man ser till dem och ser till att de aktiveras, och att de får den vård och stöd de behöver. Genom samtal och rådgivning försöker man få de intagna att reflektera över sin situation, och bryta exempelvis missbruksmönster. Utbildning sker alltid de första 20 veckorna på arbetet när man är nyanställd kriminalvårdare. Man har betalt under tiden. Normalt krävs endast gymnasieutbildning men det är meriterande med språkkunskaper och vidare studier mot till exempel socialt arbete, psykologi eller andra humanistiska ämnen.

Lämpliga fackförbund

Snittlön kriminalvårdare

Snittlön Kriminalvårdare

  • Män 2021: 29000/mån
  • Kvinnor 2021: 28200/mån
  • Medel 2021: 28700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.