Fackförbund för soldat

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Om du tänkt dig en yrkesbana inom det militära behöver du efter avslutad gymnasieutbildning gå grundläggande militär utbildning, GMU. Där visar man att man har de förutsättningar som behövs för att arbeta som soldat. Man visar prov på lagarbete, ansvarskänsla, fysiska förmågor som uthållighet och stresstålighet. Soldater har anställning inom försvarsmakten och är placerade på något av dess förband. Soldatens yrkesområden är många från fältarbete till tekniskt krävande underrättelsetjänst.

Lämpliga fackförbund

Snittlön för Soldater

Snittlön Soldater m.fl.

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.