Fackförbund för soldat

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Om du tänkt dig en yrkesbana inom det militära behöver du efter avslutad gymnasieutbildning gå grundläggande militär utbildning, GMU. Där visar man att man har de förutsättningar som behövs för att arbeta som soldat. Man visar prov på lagarbete, ansvarskänsla, fysiska förmågor som uthållighet och stresstålighet. Soldater har anställning inom försvarsmakten och är placerade på något av dess förband. Soldatens yrkesområden är många från fältarbete till tekniskt krävande underrättelsetjänst.

Lämpliga fackförbund

Snittlön för Soldater

Snittlön Soldater m.fl.

  • Män 2021: 25200/mån
  • Kvinnor 2021: 24200/mån
  • Medel 2021: 25000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.