Fackförbund för arbetsmiljöingenjör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Det är arbetsmiljöingenjörer som arbetar med att göra arbetsmiljön på arbetsplatser till en trygg och sund miljö. På så sätt minskar man risken för skador eller besvär. Vanligtvis börjar man med en riskanalys med utgångspunkt i påverkansfaktorer som ljudnivå, luftkvalitet, strålning eller stress. Anställningar finns både inom privat sektor och offentlig sektor. Är man privatanställd tjänsteman så är man på ett företag eller arbetar som konsult. Är man direktanställd är man specialist på det företagets miljöer och villkor, är man konsult får man ta kund för kund. Behov av kompetensen finns också på myndigheter och kommuner. Till exempel inom vården och sjukhus, där är kraven på arbetsmiljön stora. Ta din anställningsform som tjänsteman och utifrån det söker du rätt typ av fackförbund för arbetsmiljöingenjörer, i offentlig sektor eller privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön arbetsmiljöingenjör

Snittlön Arbetsmiljöingenjörer, yrkes- och miljöhygieniker

  • Män 2019: 42100/mån
  • Kvinnor 2019: 45100/mån
  • Medel 2019: 43400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.