Fackförbund för arbetsmiljöingenjör

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det är arbetsmiljöingenjörer som arbetar med att göra arbetsmiljön på arbetsplatser till en trygg och sund miljö. På så sätt minskar man risken för skador eller besvär. Vanligtvis börjar man med en riskanalys med utgångspunkt i påverkansfaktorer som ljudnivå, luftkvalitet, strålning eller stress. Anställningar finns både inom privat sektor och offentlig sektor. Är man privatanställd tjänsteman så är man på ett företag eller arbetar som konsult. Är man direktanställd är man specialist på det företagets miljöer och villkor, är man konsult får man ta kund för kund. Behov av kompetensen finns också på myndigheter och kommuner. Till exempel inom vården och sjukhus, där är kraven på arbetsmiljön stora. Ta din anställningsform som tjänsteman och utifrån det söker du rätt typ av fackförbund för arbetsmiljöingenjörer, i offentlig sektor eller privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön arbetsmiljöingenjör

Snittlön Arbetsmiljöingenjörer, yrkes- och miljöhygieniker

  • Män 2021: 49200/mån
  • Kvinnor 2021: 48000/mån
  • Medel 2021: 48600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.