Fackförbund för arborist

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Till dig som arbetar som arborist finns 2 tillgängliga fackförbund som du kan bli medlem i. Det största och mest vanliga fackförbundet att ansluta sig till är kommunal facket. Jämför olika förmåner och avgifter hos de båda förbundet och se vilket som passar dig bäst.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Att arbeta som arborist innebär att du beskär och avverkar träd, men yrket kan också innebära att plantera och ge tips och råd inom området. Den vanligaste arbetsuppgiften är dock underhållsbeskäring, det vill säga att åtgärda döda, svaga och skadade grenar. Som arborist är du specialist på att vårda träd och se till att de är säkra, problemfria och lever länge.

Utbildning

Att utbilda sig till arborist sker via en gymnasieutbildning på Naturbruksprogrammet, inriktning trädgård. Det går också bra att studera på Komvux, arbetsmarknadsutbildningar och inom Yrkeshögskolan. Dessutom kan du utbilda dig utomlands, till exempel i Tyskland och USA. Den som har varit lärling under en tid kan komplettera denna praktik med kortare kurser.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.