Fackförbund för trafikledare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Trafikledare

Andra benämningar kan vara transportledare eller trafiksamordnare. Man ansvarar för att transporter av gods är effektiva, säkra och korrekta. Rätt gods skall till rätt plats på ett säkert sätt, till lägsta möjliga kostnad. Kommunikation är viktigt. Vanligtvis är man anställd på ett transportbolag, åker eller budfirma, men vissa stora företag har behov av egna transportledare. Man använder många olika transportmedel, och försöker få tider och destinationer att stämma. Prissättning och förhandlingar är också vanliga delar av arbetet. Således utvecklar man kontakter med sina kunder och odlar goda relationer. En vanlig karriär väg är att man tidigare arbetat som förare eller transportör och sedan blir transportledare. Transportledare är oftast anställda inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.