Fackförbund för trafikledare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Trafikledare

Andra benämningar kan vara transportledare eller trafiksamordnare. Man ansvarar för att transporter av gods är effektiva, säkra och korrekta. Rätt gods skall till rätt plats på ett säkert sätt, till lägsta möjliga kostnad. Kommunikation är viktigt. Vanligtvis är man anställd på ett transportbolag, åker eller budfirma, men vissa stora företag har behov av egna transportledare. Man använder många olika transportmedel, och försöker få tider och destinationer att stämma. Prissättning och förhandlingar är också vanliga delar av arbetet. Således utvecklar man kontakter med sina kunder och odlar goda relationer. En vanlig karriär väg är att man tidigare arbetat som förare eller transportör och sedan blir transportledare. Transportledare är oftast anställda inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.