Fackförbund för pilot

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Piloter

Piloter är anställda av flygbolag, och ansvarar för framförandet av flygplan med människor och gods. Till sin hjälp har piloten ett team av människor så det är bra att vara en god ledare. Pilot benämns antingen som kapten, eller styrman. Kaptenen är ytterst ansvarig, och man behöver arbeta ett antal år som styrman innan man blir kapten. Flygplanen är avancerade tekniskt, dock är både start och landning moment i flygningen som fortfarande görs manuellt. Piloter kan ha olika grader av behörigheter beroende på utbildning och erfarenheter. Transportstyrelsen sätter kraven för att bli antagen till pilotutbildningen som antingen kan göras inom yrkeshögskolan eller till exempel Svensk Pilotutbildning. Det är tuffa fysiska och medicinska krav på utbildningen.

Snittlön piloter

Snittlön Piloter m.fl.

  • Män 2021: 75600/mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: 74900/mån

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.