Fackförbund för flygledare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Till flygledare kan man bara utbilda sig via svenska försvaret, eller via trafikverkets egen utbildning. Förutom formella utbildningskrav finns specifika krav på din fysiska förmåga, närmare bestämt syn, hörsel och i övrigt fullt frisk. Det beror på stressnivån och det stora ansvaret som kommer med yrket. Flygledaren är ansvarig för säkerheten i flygtrafiken samt att allt fungerar effektivt. Man brukar skilja på tre typer av flygledare, de som ansvarar för trafiken på och omkring flygplatser, de som leder trafiken till och från flygplatserna, samt till sist de som arbetar med trafikflygen på de höga höjderna. Flygledare finns både inom det civila flyget och inom det militära flyget. Beroende på om du arbetar inom försvaret eller det civila flyget, samt vilken typ av tjänst du har, söker du medlemskap i ett fackförbund för flygledare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön flygledare

Snittlön Flygledare

  • Män 2021: 68300/mån
  • Kvinnor 2021: 75400/mån
  • Medel 2021: 71000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.