Fackförbund för flygledare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Till flygledare kan man bara utbilda sig via svenska försvaret, eller via trafikverkets egen utbildning. Förutom formella utbildningskrav finns specifika krav på din fysiska förmåga, närmare bestämt syn, hörsel och i övrigt fullt frisk. Det beror på stressnivån och det stora ansvaret som kommer med yrket. Flygledaren är ansvarig för säkerheten i flygtrafiken samt att allt fungerar effektivt. Man brukar skilja på tre typer av flygledare, de som ansvarar för trafiken på och omkring flygplatser, de som leder trafiken till och från flygplatserna, samt till sist de som arbetar med trafikflygen på de höga höjderna. Flygledare finns både inom det civila flyget och inom det militära flyget. Beroende på om du arbetar inom försvaret eller det civila flyget, samt vilken typ av tjänst du har, söker du medlemskap i ett fackförbund för flygledare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön flygledare

Snittlön Flygledare

  • Män 2019: 70200/mån
  • Kvinnor 2019: 71200/mån
  • Medel 2019: 70600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.