Fackförbund för fartygsbefäl

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

För att bli fartygsbefäl kan man med fördel utbilda sig via universitet till sjökapten. Det är en fyraårig utbildning som tillsammans med en längre praktik kvalificerar dig till att arbeta som sjöbefäl. Detta tillsammans med ett antal certifieringar inom säkerhet, navigering, brandskydd med flera gör att man håller sig uppdaterad. Sjöbefälet har högsta ansvaret på ett fartyg och ser till att navigering och säkerhet ombord sköts på bästa sätt. Tillsammans med andra befäl ombord sköter man manskap, lastning och framförsel av fartyget. Lite speciellt med sjöfarten är att man bor och arbetar på båten under långa perioder, sedan är man iland och ledig lika länge som man varit i tjänst. Mer om arbetsvillkor, löner, pensioner, försäkringar, befälsgrader med mera kan du få av ett lämpligt fackförbund för sjöbefäl.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fartygsbefäl

Snittlön Fartygsbefäl m.fl.

  • Män 2019: 39600/mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: 39600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.