Fackförbund för fartygsbefäl

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

För att bli fartygsbefäl kan man med fördel utbilda sig via universitet till sjökapten. Det är en fyraårig utbildning som tillsammans med en längre praktik kvalificerar dig till att arbeta som sjöbefäl. Detta tillsammans med ett antal certifieringar inom säkerhet, navigering, brandskydd med flera gör att man håller sig uppdaterad. Sjöbefälet har högsta ansvaret på ett fartyg och ser till att navigering och säkerhet ombord sköts på bästa sätt. Tillsammans med andra befäl ombord sköter man manskap, lastning och framförsel av fartyget. Lite speciellt med sjöfarten är att man bor och arbetar på båten under långa perioder, sedan är man iland och ledig lika länge som man varit i tjänst. Mer om arbetsvillkor, löner, pensioner, försäkringar, befälsgrader med mera kan du få av ett lämpligt fackförbund för sjöbefäl.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fartygsbefäl

Snittlön Fartygsbefäl m.fl.

  • Män 2021: 47000/mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: 46800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.