Fackförbund för idrottslärare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Som idrottslärare har man ansvaret för att utbilda eleverna inom hälsa och idrott. Elevernas intresse för idrotter och fysisk aktivitet skall väckas och utvecklas. Det är viktigt som komplement till skolans stillasittande undervisning att ha fysisk aktivitet, och att eleverna kan ta eget ansvar även efter skoltid med de erfarenheter och kunskaper som erbjuds i skolan idrottsundervisning. De som har skador eller andra hinder får läraren ha en speciell plan för så att alla oavsett förutsättningar kan få samma chans till fysisk utveckling. Undervisning sker både i individuella idrotter som lagsporter. Utbildning krävs från lärarhögskolan, beroende på elevernas ålder läser man 4-5 års utbildning. Man bör själv ha både fysiska och psykiska förutsättningar att själv ha ett rörligt liv. Anställning finns både inom kommunala skolan och inom friskola.

Lämpliga fackförbund

Snittlön idrottslärare

Snittlön Idrottstränare och instruktörer m.fl.

  • Män 2021: 32900/mån
  • Kvinnor 2021: 30600/mån
  • Medel 2021: 31600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.