Fackförbund för idrottslärare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Som idrottslärare har man ansvaret för att utbilda eleverna inom hälsa och idrott. Elevernas intresse för idrotter och fysisk aktivitet skall väckas och utvecklas. Det är viktigt som komplement till skolans stillasittande undervisning att ha fysisk aktivitet, och att eleverna kan ta eget ansvar även efter skoltid med de erfarenheter och kunskaper som erbjuds i skolan idrottsundervisning. De som har skador eller andra hinder får läraren ha en speciell plan för så att alla oavsett förutsättningar kan få samma chans till fysisk utveckling. Undervisning sker både i individuella idrotter som lagsporter. Utbildning krävs från lärarhögskolan, beroende på elevernas ålder läser man 4-5 års utbildning. Man bör själv ha både fysiska och psykiska förutsättningar att själv ha ett rörligt liv. Anställning finns både inom kommunala skolan och inom friskola.

Lämpliga fackförbund

Snittlön idrottslärare

Snittlön Idrottstränare och instruktörer m.fl.

  • Män 2021: 32900/mån
  • Kvinnor 2021: 30600/mån
  • Medel 2021: 31600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.