Fackförbund för grundskollärare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Lärare inom grundskolan

grundskolan omfattar förskoleklass till och med sjätte klass. Pedagogiskt ansvarig är grundskolläraren. Huvudsakligen består arbetet i att planera lektioner och undervisning, genomföra dem, samt ha kontakt med föräldrar eller vårdnadshavare. Anställning kan man ha inom den kommunala skolan eller inom så kallad friskola. Båda formerna regleras av skollagen och följer den nationella läroplanen. Vanligtvis specialiserar man sig antingen på årskurs 1-3 eller 4-6. Behörigheten att undervisa får man efter avklarad utbildning till grundlärare på universitet eller högskola, och studierna omfattar fyra år.

Snittlön grundskollärare

Snittlön Grundskollärare

  • Män 2021: 35800/mån
  • Kvinnor 2021: 36900/mån
  • Medel 2021: 36600/mån

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.