Fackförbund för veterinär

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Veterinärer arbetar med ohälsa och förebyggande åtgärder gällande djur. Det kan handla om sällskapsdjur, eller djur på en hästgård eller lantbruk. Det finns många olika specialistinriktningar inom yrket. Veterinärer är också efterfrågade gällande utveckling och rådgivning inom forskning och livsmedelsindustrin. Även myndigheter har behov av att anställa veterinärer. En del resor ingår då man rör sig över ett distrikt och besöker djur i deras levnadsmiljö, också obekväma tider förekommer vanligtvis i samband med beredskapsarbete eller jourtider. Utbildning på akademisk nivå krävs motsvarande 5,5 år. Anställningsformer varierar från små mottagningar till stora livsmedelskoncerner. En del driver eget företag eller arbetar på myndigheter. Således är det högst individuellt beroende på din anställning vilket fackförbund som passar dig som veterinär.

Lämpliga fackförbund

Snittlön veterinär

Snittlön Veterinärer

  • Män 2019: 44200/mån
  • Kvinnor 2019: 41800/mån
  • Medel 2019: 42300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.