Fackförbund för tandläkare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

För att arbeta som tandläkare har du femårig akademisk examen samt en legitimation utfärdad av socialstyrelsen. Tandläkaren har ett team som samarbetar runt sig, arbetet är patientvård. Utredning, diagnostisering och behandling av ohälsa kopplad till munhåla och käke. Man börjar som allmäntandläkare och efter en tids erfarenhet kan man specialisera sig. Det finns flera olika möjlig specialiseringar, exempelvis tandlossning eller tandreglering. Med lång erfarenhet och vidareutbildning kan man även gå vidare inom forskning eller bli lärare inom ämnet. Du kan arbeta inom offentligvård eller privatvård, kanske driver du egen mottagning med anställda. Beroende på din anställning, om den är offentlig eller privat, eller om du är egenföretagare, kan olika fackförbund passa dig som tandläkare.

Lämpliga fackförbund

Kommunal
Ledarna
SRAT
Sveriges Tandläkarförbund
Vision
SEKO
Vårdförbundet

Snittlön tandläkare

Snittlön Tandläkare

  • Män 2021: 52700/mån
  • Kvinnor 2021: 49200/mån
  • Medel 2021: 50300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.