Fackförbund för tandläkare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

För att arbeta som tandläkare har du femårig akademisk examen samt en legitimation utfärdad av socialstyrelsen. Tandläkaren har ett team som samarbetar runt sig, arbetet är patientvård. Utredning, diagnostisering och behandling av ohälsa kopplad till munhåla och käke. Man börjar som allmäntandläkare och efter en tids erfarenhet kan man specialisera sig. Det finns flera olika möjlig specialiseringar, exempelvis tandlossning eller tandreglering. Med lång erfarenhet och vidareutbildning kan man även gå vidare inom forskning eller bli lärare inom ämnet. Du kan arbeta inom offentligvård eller privatvård, kanske driver du egen mottagning med anställda. Beroende på din anställning, om den är offentlig eller privat, eller om du är egenföretagare, kan olika fackförbund passa dig som tandläkare.

Lämpliga fackförbund

Kommunal
Ledarna
SRAT
Sveriges Tandläkarförbund
Vision
SEKO
Vårdförbundet

Snittlön tandläkare

Snittlön Tandläkare

  • Män 2019: 49800/mån
  • Kvinnor 2019: 48100/mån
  • Medel 2019: 48700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.