Fackförbund för saneringsarbetare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Sanering är ett brett och varierat område. Gemensamt är att saneringsarbetare röjer, städar och återställer en plats. Anställningen kan vara hos saneringsföretag eller inom en industri. Några av arbetsuppgifterna är sanering av klotter, kärnkraft, mögel, skadedjur och asbest. Men det finns många fler områden där saneringsarbetare behövs. Ett större företag klarar många olika saneringstyper men företag kan också vara specialiserade på viss typ av sanering till exempel skadedjur. Arbetstiderna är vanligtvis dagtid men vid saneringsbehov som är akuta kan jour förekomma. Arbetet kan ske både inomhus och utomhus. Utbildning fås av arbetsgivaren och då ingår att ha kunskap om säkerhet vid varje typ av saneringsuppgift. För asbestsanering krävs läkarintyg och godkänd lungröntgen. B-körkort krävs i normalfallet. Kontakta fackförbunden anställda inom sanering för arbetsrättsliga frågor med mera.

Lämpliga fackförbund

Snittlön saneringsarbetare

Snittlön Saneringsarbetare m.fl.

  • Män 2021: 28600/mån
  • Kvinnor 2021: 28300/mån
  • Medel 2021: 28500/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.