Fackförbund för tolk

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Överallt där människor möte och kommunicerar finns behov av tolkar. Tolken är bryggan mellan olika språk och till exempel mellan hörselskadade. Vanliga arbetsplatser kan vara på myndigheter, sjukhus, flyktingförläggningar, skolor eller i rättsväsendet. Vanligtvis har man en egen rörelse och jobbar på så kallad frilans, och man får sina uppdrag av tolkförmedlingar. Dessa kan vara både i privat och offentlig regi. Stora konferenscentra eller politiska centrum som riksdagen eller i Bryssel finns stora behov av språktolkar. Arbetspass brukar vara kort men intensiva med hög koncentrationsnivå. Utbildning till tolk skaffar man sig folkhögskola eller universitet. Fackförbund för tolkar finns inom privat och offentlig sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tolk

Snittlön Översättare, tolkar och lingvister m.fl.

  • Män 2021: 36000/mån
  • Kvinnor 2021: 33700/mån
  • Medel 2021: 34300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.