Fackförbund för dansare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Den som arbetar som yrkesdansare är ofta egen företagare eller frilansare. Det är ovanligt med fast anställning och arbetsmarknaden är väldigt begränsad. Arbetsplats kan vara till exempel på Operan, eller teatern. Ofta är anställning tidsbegränsad. Framträdandet är en lite del av arbetet, mycket träning och övning är huvuddelen i dansarens vardag. Det är tufft fysiskt i branschen, och många pensionerar sig tidigt från dansen eftersom den är krävande. Som egen företagare är det extra viktigt att ta ansvar för trygghet, försäkring och pensioner, dessa frågor kan fackförbund för dansare hjälpa till med eftersom de är vana med dessa frågor.

Lämpliga fackförbund för Dansare

Snittlön dansare

Snittlön Koreografer och dansare

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.