Fackförbund för dansare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Den som arbetar som yrkesdansare är ofta egen företagare eller frilansare. Det är ovanligt med fast anställning och arbetsmarknaden är väldigt begränsad. Arbetsplats kan vara till exempel på Operan, eller teatern. Ofta är anställning tidsbegränsad. Framträdandet är en lite del av arbetet, mycket träning och övning är huvuddelen i dansarens vardag. Det är tufft fysiskt i branschen, och många pensionerar sig tidigt från dansen eftersom den är krävande. Som egen företagare är det extra viktigt att ta ansvar för trygghet, försäkring och pensioner, dessa frågor kan fackförbund för dansare hjälpa till med eftersom de är vana med dessa frågor.

Lämpliga fackförbund för Dansare

Snittlön dansare

Snittlön Koreografer och dansare

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: 28800/mån
  • Medel 2019: 29300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.