Fackförbund för art director

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

En art director arbetar med bilder, former och design. Främst inom områdena kommunikation, underhållning och media. Det handlar om att formge och kommunicera en bild, idé eller produkt till stora grupper. Det är vanligt att man är i ett team med andra specialister, antingen som anställd på samma bolag, eller som frilansande egen företagare. Är man anställd är det till exempel på en reklambyrå, kommunikationsbyrå eller på en marknadsavdelning på något större företag. Mycket kundkontakt och försäljning av sina idéer är nödvändigt, och samarbeten i stora komplexa team är vanligt. Arbetsgivaren kan vara både stor och liten, en del arbetar i eget företag. De flesta är anställda inom privat sektor som tjänstemän, sök relevant fackförbund för art directors inom detta område.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.